Головна / Мас-спектрометрія / Мас-спектрометрія для мікробіології / Система ІЧ-Фур’є спектроскопії IR Biotyper

Система ІЧ-Фур’є спектроскопії IR Biotyper

Система ІЧ-Фур’є спектроскопії IR Biotyper

Виробник Bruker

IR Biotyper® – це система типування мікробних штамів для швидкого відстеження джерел та моніторингу контролю якості.

Оскільки безпека харчових продуктів стоїть на першому місці в  кожній країні, то легкодоступний і безвідмовний контроль якості є вкрай необхідним.

Типування мікробних штамів для відстеження джерела та  контролю якості – це важливий крок у підтримці безпеки харчових продуктів. Система ІЧ-Фур’є спектроскопії IR Biotyper®  пропонує простий у використанні метод для швидкого та ефективного типування штамів мікроорганізмів, з простим робочим процесом та мінімальною підготовкою оператора.

Характиристика системи

Проактивний моніторинг

Гігієнічний контроль і відстеження джерел забруднення на всіх лініях виробництва харчових продуктів і напоїв вимагає декількох етапів: від відбору проб з поверхні до молекулярного аналізу. Адекватний моніторинг потенційних забрудників потребує рутинного дактилоскопіювання зібраних мікробних ізолятів для проактивного аналізу першопричин і коригувальних дій в управлінні санітарно-гігієнічними процесами. Швидкий скринінг перед повногеномним секвенуванням (WGS) допомагає заощадити час на визначення мікробного сортування для подальших планів гігієнічних досліджень.

Маючи дискримінаційну здатність, що порівнюється з рутинними молекулярно-генетичними методами, IR Biotyper® відповідає вищезазначеним потребам, дозволяючи здійснювати контроль якості в режимі реального часу та відстежувати джерела.

Підходить для біотехнологічних виробничих процесів

За допомогою IR Biotyper® типування штамів і аналіз даних здійснюється менш ніж за три години, що дозволяє здійснювати моніторинг технологічних процесів в режимі реального часу.

ІЧ-спектральний діапазон

Система IR Biotyper® аналізує типові молекулярні коливання, викликані поглинанням інфрачервоного світла. Смуги поглинання закріплені за певними хімічними структурами, в той час як діапазон довжин хвиль вуглеводів відіграє основну роль для диференціації штамів або найбільше впливає на диференціацію. 

Нове програмне забезпечення IR Biotyper® версії 4.0 розширює спектральний діапазон системи, включаючи ліпіди і пептиди, щоб виявити додаткові можливості для диференціації штамів.

Швидкий аналіз

Відстеження потенційних забрудників у харчових продуктах вимагає рутинного дактилоскопічного аналізу мікробних ізолятів. IR Biotyper® пропонує швидку підготовку зразків до 30 мікробних ізолятів всього за 30 хвилин. Завдяки високій дискримінаційній здатності для рутинного тестування, один повний цикл (з 96 точковими позиціями) дозволяє отримати результати протягом трьох годин.

Така швидкість реагування дозволяє виробникам швидко визначити причину забруднення і оперативно встановити курс коригувальних дій.

Система ИК-Фурье спектроскопии IR Biotyper

Заздалегідь визначена класифікація

З останньою запущеною версією програмного забезпечення штами мікроорганізмів, які часто зустрічаються в продуктах харчування та напоях, можна класифікувати за безпосереднім збігом, використовуючи раніше створені класифікатори.

Ця модель класифікації, заснована на штучних нейронних мережах дозволяє користувачам постійно навчати свою систему на основі поширених даних про харчові продукти і напої для підвищення ефективності класифікації.

Потужна інтеграція

Для максимальної ефективності роботи лабораторії тестування якості харчових продуктів програмне забезпечення IR Biotyper® 4.0 можна інтегрувати з провідною на ринку системою MALDI Biotyper® (MBT) від Bruker, що використовує мас-спектрометрію MALDI-TOF. Ця потужна комбінація об’єднує можливості швидкої ідентифікації мікроорганізмів MBT з ІЧ-типуванням штамів в єдиному робочому процесі.

ДЛЯ ПИТАНЬ

    cta image